Rybářský rozcestník

Amur s vaječnou omáčkou

Porce amura zprudka opečené na oleji na pánvi, servírované přelité studenou vaječnou omáčkou. Vaječnou omáčku můžeme použít i na jiné druhy ryb, než je v receptu uvedený amur a to jak na další sladkovodní tak i mořské ryby.

2 náročnost
30 minut
Amur s vaječnou omáčkou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g naporcovaného amura
  • hladká mouka
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Na vaječnou omáčku:
  • 2 ks uvařená vejce
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička vinného octa
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme do zlatova z obou stran
    2. Vařená vejce nastrouháme na jemno, promícháme s nasekanou petrželkou, majonézou a jogurtem
    3. Omáčku ochutíme vinným octem, pepřem, solí
    4. Opečené porce ryby přelijeme vaječnou omáčkou, podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.