Rybářský rozcestník

Amur s vaječnou omáčkou

Porce amura zprudka opečené na oleji na pánvi, servírované přelité studenou vaječnou omáčkou. Vaječnou omáčku můžeme použít i na jiné druhy ryb, než je v receptu uvedený amur a to jak na další sladkovodní tak i mořské ryby.

2 náročnost
30 minut
Amur s vaječnou omáčkou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g naporcovaného amura
  • hladká mouka
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Na vaječnou omáčku:
  • 2 ks uvařená vejce
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička vinného octa
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme do zlatova z obou stran
    2. Vařená vejce nastrouháme na jemno, promícháme s nasekanou petrželkou, majonézou a jogurtem
    3. Omáčku ochutíme vinným octem, pepřem, solí
    4. Opečené porce ryby přelijeme vaječnou omáčkou, podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím