Rybářský rozcestník

Amur s vaječnou omáčkou

Porce amura zprudka opečené na oleji na pánvi, servírované přelité studenou vaječnou omáčkou. Vaječnou omáčku můžeme použít i na jiné druhy ryb, než je v receptu uvedený amur a to jak na další sladkovodní tak i mořské ryby.

2 náročnost
30 minut
Amur s vaječnou omáčkou
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g naporcovaného amura
  • hladká mouka
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Na vaječnou omáčku:
  • 2 ks uvařená vejce
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička vinného octa
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryby osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme do zlatova z obou stran
    2. Vařená vejce nastrouháme na jemno, promícháme s nasekanou petrželkou, majonézou a jogurtem
    3. Omáčku ochutíme vinným octem, pepřem, solí
    4. Opečené porce ryby přelijeme vaječnou omáčkou, podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!