Porce amura zprudka opečené na oleji na pánvi, servírované přelité studenou vaječnou omáčkou. Vaječnou omáčku můžeme použít i na jiné druhy ryb, než je v receptu uvedený amur a to jak na další sladkovodní tak i mořské ryby.
2 náročnost
30 minut
Amur s vaječnou omáčkou
Rozpis na 4 porce:
800 g naporcovaného amura
hladká mouka
kmín
olej
sůl
Na vaječnou omáčku:
2 ks uvařená vejce
1 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce majonézy
1 lžička vinného octa
pepř
sůl
Příprava
Porce ryby osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme do zlatova z obou stran
Vařená vejce nastrouháme na jemno, promícháme s nasekanou petrželkou, majonézou a jogurtem
Omáčku ochutíme vinným octem, pepřem, solí
Opečené porce ryby přelijeme vaječnou omáčkou, podáváme například s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
V zeleninovém vývaru dochuceném bílým vínem uvařené filé z tresky, podávané s domácím oříškovým krémem. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!