Rybářský rozcestník

Škvarky ze sumce

Kostky masa ze sumce obalené v pikantní mouce, usmažené dozlatova a dokřupava. Podáváme teplé s čerstvým chlebem, feferonkami a chlazeným pivem.

2 náročnost
30 minut
Škvarky ze sumce - detail
Škvarky
  • 1 kg masa ze sumce
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • sádlo
  • pepř
  • hrubozrnná mořská sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostky o hraně 1,5-2 cm
    2. Hladkou mouku promícháme s červenou paprikou drceným kmínem a pepřem
    3. Ve směsi obalíme kostičky masa, které pak smažíme na sádle, ze všech stran, dozlatova (správně usmažené škvarky musí po dopadu na talíř „zazvonit“).

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím