Rybářský rozcestník

Škvarky ze sumce

Kostky masa ze sumce obalené v pikantní mouce, usmažené dozlatova a dokřupava. Podáváme teplé s čerstvým chlebem, feferonkami a chlazeným pivem.

2 náročnost
30 minut
Škvarky ze sumce - detail
Škvarky
  • 1 kg masa ze sumce
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • sádlo
  • pepř
  • hrubozrnná mořská sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kostky o hraně 1,5-2 cm
    2. Hladkou mouku promícháme s červenou paprikou drceným kmínem a pepřem
    3. Ve směsi obalíme kostičky masa, které pak smažíme na sádle, ze všech stran, dozlatova (správně usmažené škvarky musí po dopadu na talíř „zazvonit“).

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím