Rybářský rozcestník

Marinovaný úhoř

Recept z Itálie na studený předkrm z marinovaného úhoře.

2 náročnost
55 minut
+ dva dny proležení  
Marinovaný úhoř
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 700 g úhoře
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 1 dl olivového oleje
  • několik hřebíčků
  • mletý pepř
  • vinný ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Z očištěného úhoře stáhneme kůži, osušíme jej, stočíme, ocas a hlavu svážeme a vložíme do ohnivzdorné misky
    2. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, kolečka cibule, bobkový list, hřebíčky, ocet, olej, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme na malém plameni, až maso změkne a ocet se odpaří
    3. Úhoře vychladíme a necháme v chladničce dva dny proležet.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….