Rybářský rozcestník

Piemontský rybí salát

Salát připravený z upečeného nebo podušeného rybího filé, jablka, sýra, majonézy a dalších ingrediencí.

1 náročnost
15 minut
+ doba odležení  
Piemontský rybí salát
  • 300 g pečeného nebo dušeného rybího filé
  • 100 g majonézy
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks menšího celeru
  • 1 ks jablka
  • citrónová šťáva
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé nakrájíme na menší kousky
    2. Přidáme kostičky uvařeného celeru, oloupaného jablka a sýra
    3. Majonézu ochutíme utřeným česnekem, přisolíme a zakápneme citrónovou šťávou, vmícháme ji do salátu
    4. Salát necháme v lednici uležet, jednotlivé porce zdobíme nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?