Rybářský rozcestník

Džuveč z drobných rybek

Recept z Bulharské kuchyně.

2 náročnost
45 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 800 g drobných rybek
  • 1,5 dl bílého vína (nebo vody s trochou citronové šťávy)
  • 4 lžíce oleje
  • 4 ks stroužky česneku
  • 3 ks zrnka pepře
  • 2 ks cibule
  • petrželová nať
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné ryby naskládáme do pekáčku
    2. Osolíme, zalijeme vínem a olejem
    3. Přidáme drobně nakrájený česnek, na plátky nakrájenou cibuli, pepř, bobkový list a nadrobno nasekanou petrželovou nať
    4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) doměkka.

    Doporučení

    Podáváme teplé s vařenými brambory a zeleninovým salátem nebo zastudena s chlebem.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….