Rybářský rozcestník

Džuveč z drobných rybek

Recept z Bulharské kuchyně.

2 náročnost
45 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 800 g drobných rybek
  • 1,5 dl bílého vína (nebo vody s trochou citronové šťávy)
  • 4 lžíce oleje
  • 4 ks stroužky česneku
  • 3 ks zrnka pepře
  • 2 ks cibule
  • petrželová nať
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné ryby naskládáme do pekáčku
    2. Osolíme, zalijeme vínem a olejem
    3. Přidáme drobně nakrájený česnek, na plátky nakrájenou cibuli, pepř, bobkový list a nadrobno nasekanou petrželovou nať
    4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) doměkka.

    Doporučení

    Podáváme teplé s vařenými brambory a zeleninovým salátem nebo zastudena s chlebem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.