Rybářský rozcestník

Džuveč z drobných rybek

Recept z Bulharské kuchyně.

2 náročnost
45 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 800 g drobných rybek
  • 1,5 dl bílého vína (nebo vody s trochou citronové šťávy)
  • 4 lžíce oleje
  • 4 ks stroužky česneku
  • 3 ks zrnka pepře
  • 2 ks cibule
  • petrželová nať
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné ryby naskládáme do pekáčku
    2. Osolíme, zalijeme vínem a olejem
    3. Přidáme drobně nakrájený česnek, na plátky nakrájenou cibuli, pepř, bobkový list a nadrobno nasekanou petrželovou nať
    4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) doměkka.

    Doporučení

    Podáváme teplé s vařenými brambory a zeleninovým salátem nebo zastudena s chlebem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?