Rybářský rozcestník

Džuveč z drobných rybek

Recept z Bulharské kuchyně.

2 náročnost
45 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 800 g drobných rybek
  • 1,5 dl bílého vína (nebo vody s trochou citronové šťávy)
  • 4 lžíce oleje
  • 4 ks stroužky česneku
  • 3 ks zrnka pepře
  • 2 ks cibule
  • petrželová nať
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné ryby naskládáme do pekáčku
    2. Osolíme, zalijeme vínem a olejem
    3. Přidáme drobně nakrájený česnek, na plátky nakrájenou cibuli, pepř, bobkový list a nadrobno nasekanou petrželovou nať
    4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) doměkka.

    Doporučení

    Podáváme teplé s vařenými brambory a zeleninovým salátem nebo zastudena s chlebem.

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím