Rybářský rozcestník

Žabí stehýnka po provensálsku

Teplý předkrm z Francie.

1 náročnost
20 minut
  • 600 g středně velkých žabích stehýnek
  • 120 g másla
  • 7 cl mléka
  • 1/2 lžíce oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička nakrájené pažitky
  • 1 ks stroužek česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V mléce rozmícháme mletý pepř, sůl, namočíme v něm žabí stehýnka a pak je obalíme v hladké mouce
    2. Dáme je na část rozehřátého másla a na olej a dusíme je asi 12 minut, až zčervenají
    3. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme petrželkou a pažitkou, opepříme, dáme do nahřáté mísy a přelijeme zbývajícím máslem, na kterém jsme zpěnili rozetřený česnek
    4. Pokrm ozdobíme kolečky citronu a podáváme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….