Rybářský rozcestník

Pečený halibut

Porce ryby pečené spolu s rajčaty a cibulí. Recept z Finska.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce halibuta
  • 1 ks malé cibule
  • 400 g rajčat
  • 50 g másla
  • 1,5 dl smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z porcí halibuta stáhneme kůži
    2. Maso vložíme do vymaštěné zapékací misky, poklademe je spařenými, oloupanými, na plátky nakrájenými rajčaty, osolíme, opepříme a poklademe vločkami másla
    3. Nakonec přidáme cibuli a pečeme v mírné vyhřáté troubě asi 20 minut
    4. Pak cibuli vyndáme, rybu zalijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory nebo rýže.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?