Rybářský rozcestník

Pečený halibut

Porce ryby pečené spolu s rajčaty a cibulí. Recept z Finska.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce halibuta
  • 1 ks malé cibule
  • 400 g rajčat
  • 50 g másla
  • 1,5 dl smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z porcí halibuta stáhneme kůži
    2. Maso vložíme do vymaštěné zapékací misky, poklademe je spařenými, oloupanými, na plátky nakrájenými rajčaty, osolíme, opepříme a poklademe vločkami másla
    3. Nakonec přidáme cibuli a pečeme v mírné vyhřáté troubě asi 20 minut
    4. Pak cibuli vyndáme, rybu zalijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory nebo rýže.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím