Rybářský rozcestník

Pečený halibut

Porce ryby pečené spolu s rajčaty a cibulí. Recept z Finska.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce halibuta
  • 1 ks malé cibule
  • 400 g rajčat
  • 50 g másla
  • 1,5 dl smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z porcí halibuta stáhneme kůži
    2. Maso vložíme do vymaštěné zapékací misky, poklademe je spařenými, oloupanými, na plátky nakrájenými rajčaty, osolíme, opepříme a poklademe vločkami másla
    3. Nakonec přidáme cibuli a pečeme v mírné vyhřáté troubě asi 20 minut
    4. Pak cibuli vyndáme, rybu zalijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory nebo rýže.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Mazaní okouni, lov kaprů ve vázkách a rybářská petice?

    Listí ze stromů je už pomalu dole a rybářská sezóna se blíží ke svému konci. Není čas ztrácet čas! Při pohledu z okna do šedivé krajiny se chce jen málokomu zvednout z gauče a jít vymrznout k vodě. Pozdní podzim u vody sice není pro každého, odměnou ale bude naprostý klid, který v létě na březích prostě nezažijete. Pojďte se mrknout na několik tipů, které se vám budou u vody hodit!