Rybářský rozcestník

Polévka z úhoře s rýží

Polévka z kousků staženého masa z úhoře, rajčat, rýže a stroužků česneku.

1 náročnost
30 minut
  • 500 g úhoře
  • 250 g rajčat
  • 70 g rýže
  • 30 g oleje
  • 3 ks stroužky česneku
  • sůl
  • Příprava

    1. Z úhoře stáhneme kůži, odstraníme případné větší kosti a nakrájíme na malé kousky
    2. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme rýži, česnek utřený se solí, páteř a kůži z úhoře a později osminky rajčat
    3. Vše 10 minut povaříme, pak přidáme olej a znovu vaříme pod pokličkou tak dlouho, až rýže změkne
    4. Z hotové polévky vyjmeme páteř a kůži.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím