Rybářský rozcestník

Polévka z úhoře s rýží

Polévka z kousků staženého masa z úhoře, rajčat, rýže a stroužků česneku.

1 náročnost
30 minut
  • 500 g úhoře
  • 250 g rajčat
  • 70 g rýže
  • 30 g oleje
  • 3 ks stroužky česneku
  • sůl
  • Příprava

    1. Z úhoře stáhneme kůži, odstraníme případné větší kosti a nakrájíme na malé kousky
    2. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme rýži, česnek utřený se solí, páteř a kůži z úhoře a později osminky rajčat
    3. Vše 10 minut povaříme, pak přidáme olej a znovu vaříme pod pokličkou tak dlouho, až rýže změkne
    4. Z hotové polévky vyjmeme páteř a kůži.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?