Rybářský rozcestník

Polévka z úhoře s rýží

Polévka z kousků staženého masa z úhoře, rajčat, rýže a stroužků česneku.

1 náročnost
30 minut
  • 500 g úhoře
  • 250 g rajčat
  • 70 g rýže
  • 30 g oleje
  • 3 ks stroužky česneku
  • sůl
  • Příprava

    1. Z úhoře stáhneme kůži, odstraníme případné větší kosti a nakrájíme na malé kousky
    2. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme rýži, česnek utřený se solí, páteř a kůži z úhoře a později osminky rajčat
    3. Vše 10 minut povaříme, pak přidáme olej a znovu vaříme pod pokličkou tak dlouho, až rýže změkne
    4. Z hotové polévky vyjmeme páteř a kůži.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím