Rybářský rozcestník

Polévka z úhoře s rýží

Polévka z kousků staženého masa z úhoře, rajčat, rýže a stroužků česneku.

1 náročnost
30 minut
  • 500 g úhoře
  • 250 g rajčat
  • 70 g rýže
  • 30 g oleje
  • 3 ks stroužky česneku
  • sůl
  • Příprava

    1. Z úhoře stáhneme kůži, odstraníme případné větší kosti a nakrájíme na malé kousky
    2. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme rýži, česnek utřený se solí, páteř a kůži z úhoře a později osminky rajčat
    3. Vše 10 minut povaříme, pak přidáme olej a znovu vaříme pod pokličkou tak dlouho, až rýže změkne
    4. Z hotové polévky vyjmeme páteř a kůži.

    Nejčtenější články

    Chytáme candáty

    Na candáty můžeme použít několik rybolovných technik. Lze je chytat na položenou jak na mrtvou, tak živou rybku, tak je lovit metodou plavané, tedy pomocí splávku a nejlépe živé nástrahy. Nejaktivnější způsob je pak vláčení na mrtvou rybku, nebo na umělou nástrahu. V tomto článku rozebereme všechny základní metody lovu candátů.

    Lov dravců na mrtvou rybku

    Ne vždy máme po ruce živé nástražní rybky. Stejně, například štiky, dají často přednost ve sloupci houpajícímu se mrtvému tělu ryby i když o kousek dále se plácá živá nástraha. Stalo se mě to již několikrát, když jsem na jeden prut chytal na živou rybku, na druhém se mě vznášela mrtvá nástraha a paní štika se dala přemluvit právě na tuto „mrtvolku“. Také nahazování s mrtvou rybkou je bez problémů, zatímco živou nástrahu by jsme, díky tvrdému dopadu na hladinu, zbytečně trápili.

    Nejlepší letní nástrahy pro kaprovité ryby

    V tomto článku jsme si dovolili udělat takový stručný výběr nástrah, s kterými máme dobré zkušenosti při chytání v letních vedrech. Není to žádný objevný článek, jen výčet toho nejlepšího, co můžeme v létě kaprovitým rybám nabídnout. Mladým rybářům může hodně pomoci, staré pak třeba inspiruje k nahození nástrahy, na kterou již dávno zapomněli.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím