Rybářský rozcestník

Okouni s pažitkovou omáčkou

Pažitková omáčka se hodí ke každé pečené rybě jak sladkovodní, tak mořské. My tu máme recept na okouny opečené na pánvi na másle, servírované hojně přelité právě pažitkovou omáčkou.

2 náročnost
30 minut
okouniokouniokouni
  • 4-6 ks stažených a vykuchaných okounů kolem 200 g
  • sladká mletá paprika
  • kmín
  • sůl
  • Na pažitkovou omáčku:
  • 100 g majonézy
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce vinného octa
  • špetka kurkumy
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Okouny osolíme, posypeme jemně červenou sladkou paprikou, kmínem, opečeme na másle do měkka z obou stran.
    2. Majonézu promícháme se smetanou a pažitkou. Ochutíme vinným octem, solí, pepřem, přibarvíme špetkou kurkumy.
    3. Pečené okouny na talíři přelijeme omáčkou a podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    MO ČRS Rokycany pořádá místní kolo Zlaté udice 2022

    Místní organizace Českého rybářského svazu Rokycany pořádá v sobotu 30. dubna 2022 MÍSTNÍ KOLO rybářské soutěže pro mládež – ZLATÁ UDICE 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím