Rybářský rozcestník

Steak ze žraloka se žampiony

Restované žraločí podkovy se směsí dušených žampionů, plátků celeru a jarní cibulkou. Zdobený čtyřbarevným pepřem a lístky rukoly.

1 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
Steak ze žraloka se žampiony
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy žraloka (po 200 g)
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks celeru (malý)
  • 1 dl bílého vína
  • 150 g žampionů
  • čtyřbarevný pepř
  • citronová šťáva
  • lístky rukoly
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy žraloka pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odpočinout
    2. V pánvi rozpálíme olej a podkovy nejprve zprudka opečeme z každé strany 30 sekund, ztlumíme oheň a pečeme z každé strany 3-4 minuty, aby se maso propeklo i uvnitř
    3. Opečené podkovy dáme stranou na teplé místo.
    4. Olej slijeme, do pánve přidáme máslo, nakrájenou jarní cibulku i s natí, plátky žampionů, plátky celeru, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme do měkka, až se část vydušené šťávy odpaří
    5. Podkovy žraloka vložíme na talíře, posypeme čtyřbarevným pepřem, ozdobíme lístky rukoly, přidáme podušenou směs a podáváme s pečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….