Rybářský rozcestník

Pikantní pečený candát

Nasolené filety candáta potřené paprikovým máslem, zapečené ze směsí slaniny, žampionů a šalvěje. Takto upečeného candáta podáváme například s novými brambory.

2 náročnost
30 minut
+ doba nasolení  
pikantnípikantní
  • 600-750 g filetů z candáta
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g žampionů
  • 1 lžička šalvěje
  • 5 cl bílého vína
  • sladká červená paprika
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, necháme hodinu odpočinout.
    2. Rozpustíme máslo (2 lžíce), přidáme špetku sladké červené papriky.
    3. Maso osušíme, potřeme z obou stran máslem, naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut.
    4. Nakrájenou slaninu nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět, přidáme na plátky nakrájené žampiony, zastříkneme bílým vínem, přidáme šalvěj, sůl, pepř, necháme podusit do měkka.
    5. Směs navršíme na filety, pečeme ještě 2 minuty.

    Doporučení

    Pečeného candáta podáváme s novými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.