Recept na polévku z rybích hlav, zeleniny, koření a dalších ingrediencí.
1. Rybí hlavy očistíme, jednu mrkev, jednu petržel i cibuli oloupeme, oloupaný celer přepůlíme a vše dáme vařit do studené vody s bobkovým listem, novým kořením a solí
2. Zvolna vaříme, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndáme i s bobkovým listem a vývar přecedíme
3. Na rozehřátém másle osmahneme zbylou oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev i petržel, postupně zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne
4. Pak postupně za stálého míchání do ní vléváme vývar a vzniklý základ polévky necháme 5 minut vařit
5. Přidáme maso z kapřích hlav, polévku dochutíme špetkou muškátového oříšku, podle potřeby solí a ještě pár minut povaříme
6. Podáváme s krutonky a na drobno nasekanou petrželkou.
Příprava krutonů:
1. Chleba zbavíme kůrky (můžeme použít i den staré rohlíky, ty kůrky nezbavujeme), střítku nakrájíme na malé, pravidelné kostičky
2. Na pánvičce, na dobře rozpáleném oleji, je opečeme dozlatova.