Rybářský rozcestník

Kapr s pažitkovou omáčkou

Okořeněné porce kapra obalené v mouce, opečené na pánvi pěkně dozlatova, servírované přelité domácí omáčkou z majonézy, pažitky, vařených vajec, francouzské hořčice, koření a citronové šťávy.

2 náročnost
30 minut
kapr
  • 4 ks porce kapra (jedna porce: 150-200 g)
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Na pažitkovou omáčku:
  • 150 g majonézy (základní)
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 2 ks uvařená vejce
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra, osolíme, posypeme drceným kmínem, obalíme v hladké mouce, na oleji opečeme dozlatova z obou stran.
    2. Opečenou rybu odložíme na teplé místo.
    3. Majonézu rozmícháme s nastrouhanými vejci, lžičkou hořčice, vmícháme nasekanou pažitku, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí.
    4. Porce kapra přelijeme pažitkovou omáčkou.

    Doporučení

    Takto upravené porce kapra podáváme nejlépe s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.