700-800 g filetů z candáta
100 g žampionů
100 g celeru
4 ks rajčata
2 ks jarní cibule s natí
1 ks červená cibule
1/2 ks červené papriky
1/2 ks zelené papriky
1/2 ks žluté papriky
1 dl bílého vína
červená mletá paprika
máslo
kmín
sůl
Příprava
- Papriky zbavené jadřince nakrájíme na proužky, žampiony rozkrájíme na plátky, jarní cibulku i klasickou cibuli na tenká kolečka
- Do pekáče narovnáme filety z candáta, osolíme, okmínujeme, poprášíme červenou paprikou, poklademe kousky másla a nakonec posypeme nakrájenou zeleninou a žampiony
- Přiklopíme druhým pekáčem, pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C tak 20-25 minut.
Doporučení
Dušeného candáta podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek