2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení a 12 hodin rozležení (marinování)
800-1000 g štiky
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička worchestru
1/2 lžičky sladké mleté červené papriky
3 ks stroužky česneku
plátky citronu
máslo
sůl
Příprava
- Štiku nakrájíme na podkovy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu odležet
- Z rozetřeného česneku, zázvoru, mleté papriky, worchestru uděláme kašičku, kterou potřeme porce štiky, necháme v lednici alespoň 12 hodin rozležet
- Porce štiky narovnáme do zapékací misky, poklademe kousky másla, pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 180 °C , při pečení občas přelijeme šťávou.
- Upečenou štiku ozdobíme kousky citronu, podáváme například s vařenými brambory.
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek