Rybářský rozcestník

Štika na zázvoru

Odleželé podkovy ze štiky pokapané citronovou šťávou, naložené 12 hodin v kašičce ze zázvoru, utřeného česneku, mleté sladké papriky a worchestru, upečené v troubě v zapékací misce pokladené kousky másla.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení a 12 hodin rozležení (marinování)  
štika
  • 800-1000 g štiky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička worchestru
  • 1/2 lžičky sladké mleté červené papriky
  • 3 ks stroužky česneku
  • plátky citronu
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Štiku nakrájíme na podkovy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu odležet
    2. Z rozetřeného česneku, zázvoru, mleté papriky, worchestru uděláme kašičku, kterou potřeme porce štiky, necháme v lednici alespoň 12 hodin rozležet
    3. Porce štiky narovnáme do zapékací misky, poklademe kousky másla, pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 180 °C , při pečení občas přelijeme šťávou.
    4. Upečenou štiku ozdobíme kousky citronu, podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?