Rybářský rozcestník

Štika na zázvoru

Odleželé podkovy ze štiky pokapané citronovou šťávou, naložené 12 hodin v kašičce ze zázvoru, utřeného česneku, mleté sladké papriky a worchestru, upečené v troubě v zapékací misce pokladené kousky másla.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení a 12 hodin rozležení (marinování)  
štika
  • 800-1000 g štiky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička worchestru
  • 1/2 lžičky sladké mleté červené papriky
  • 3 ks stroužky česneku
  • plátky citronu
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Štiku nakrájíme na podkovy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme 1 hodinu odležet
    2. Z rozetřeného česneku, zázvoru, mleté papriky, worchestru uděláme kašičku, kterou potřeme porce štiky, necháme v lednici alespoň 12 hodin rozležet
    3. Porce štiky narovnáme do zapékací misky, poklademe kousky másla, pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 180 °C , při pečení občas přelijeme šťávou.
    4. Upečenou štiku ozdobíme kousky citronu, podáváme například s vařenými brambory.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!