Rybářský rozcestník

Vývar se zeleninou k vaření korýšů

Vývar určený na přípravu zejména mořských korýšů. Tento vývar zjemní chuť vařeného korýšího masa.

1 náročnost
25 minut
  • 3 l vody
  • 1/16 l octa
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 150 g cibule
  • špetka tymiánu
  • špetka bazalky
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme nakrájenou zeleninu, nakrájenou cibuli, sůl, koření a vše asi 20 minut vaříme
    2. Do prudce vařícího vývaru vhodíme očištěné korýše a uvaříme je.
    3. Dále postupujeme dle příslušných receptur.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….