Rybářský rozcestník

Rybí guláš se žampiony

Opečené kapří maso povařené na cibulovém základě s paprikou, žampiony a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
  • 2 ks půlky kapra (vykostěné bez ploutví a ocasu)
  • 2 ks paprik různých barev
  • 1 ks velké cibule
  • 200 g cherry rajčátek
  • 200 g žampionů
  • 150 g rajského protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • citronová šťáva
  • mletý černý pepř
  • sekaný kopr
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Půlky kapra omyjeme, osušíme, kůži ostrým nožem lehce nařízneme do mřížky, aby se maso během pečení nekroutilo, filety nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet
    2. Cherry rajčátka omyjeme a osušíme, oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo, očištěné žampiony na plátky a očištěné papriky na čtverečky
    3. V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujeme rybí maso, pak ho vyjmeme a ve výpeku necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli, kterou necháme zezlátnout, přidáme papriky se žampiony a také orestujeme, pak vmícháme rajský protlak, přilijeme vývar a vše přivedeme k varu
    4. Základ osolíme, opepříme, vložíme kapří maso s rajčátky a vše 3 minuty zvolna povaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a cukrem, vmícháme na jemno nasekaný kopr, odstavíme z tepla a podáváme s vařenými těstovinami.

    Doporučení

    Pro zjemnění můžeme přidat 100 ml smetany.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím