Rybářský rozcestník

Rybí guláš se žampiony

Opečené kapří maso povařené na cibulovém základě s paprikou, žampiony a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
  • 2 ks půlky kapra (vykostěné bez ploutví a ocasu)
  • 2 ks paprik různých barev
  • 1 ks velké cibule
  • 200 g cherry rajčátek
  • 200 g žampionů
  • 150 g rajského protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • citronová šťáva
  • mletý černý pepř
  • sekaný kopr
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Půlky kapra omyjeme, osušíme, kůži ostrým nožem lehce nařízneme do mřížky, aby se maso během pečení nekroutilo, filety nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a v chladu necháme 30 minut odležet
    2. Cherry rajčátka omyjeme a osušíme, oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo, očištěné žampiony na plátky a očištěné papriky na čtverečky
    3. V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka orestujeme rybí maso, pak ho vyjmeme a ve výpeku necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli, kterou necháme zezlátnout, přidáme papriky se žampiony a také orestujeme, pak vmícháme rajský protlak, přilijeme vývar a vše přivedeme k varu
    4. Základ osolíme, opepříme, vložíme kapří maso s rajčátky a vše 3 minuty zvolna povaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a cukrem, vmícháme na jemno nasekaný kopr, odstavíme z tepla a podáváme s vařenými těstovinami.

    Doporučení

    Pro zjemnění můžeme přidat 100 ml smetany.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím