Tato pikantní úprava vařených ryb pochází z německého Pobaltí. Připravit podel tohoto receptu lze jak sladkovodní, tak i mořské ryby. Vyzkoušeno z masa kapra, bylo to výborné!
2 náročnost
40 minut
Kapr na severoněmecký způsob
1 kg naporcovaného kapra
1 l vody
4 lžíce octa
1 lžíce strouhaného křenu
1 lžíce nasekané petrželky
4 ks kuličky celého pepře
4 ks kuličky nového koření
2 ks bobkové listy
2 ks cibule
1 ks kousek celeru
1 ks mrkev
1 ks petržel
citronová šťáva
máslo
sůl
Příprava
Vykuchaného, očištěného kapra rozdělíme na porce
Cibuli a zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, zalijeme 1 l vody, přidáme nové koření, celý pepř, ocet a sůl, 15 minut vše povaříme
Do vývaru vložíme po částech porce ryby, vaříme 10 minut, pak maso opatrně vyjmeme
Vývar scedíme, z uvařené zeleniny odstraníme koření, vložíme do misky, promícháme se strouhaným křenem a nasekanou petrželkou
Uvařené porce ryby rozložíme na talíře, osolíme, posypeme uvařenou zeleninou, pokapeme citronovou šťávou a nakonec přelijeme horkým rozpuštěným máslem.
Doporučení
Podáváme nejlépe s vařenými brambory, které rovněž přelijeme máslem a posypeme petrželkou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….