Rybářský rozcestník

Ryba na bulharský způsob

Recept z bulharské kuchyně. Takto lze upravit mořské i sladkovodní ryby. My jsem vyzkoušeli maso amura. Jedná se o porce rybího masa ugrilovaného pod grilem v troubě, filety pak servírované obložené podušenou zeleninou a ozdobené lžičkou jogurtu.

2 náročnost
40 minut
Ryba na bulharský způsob
  • 600-800 g filetů z amura
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • citronová šťáva
  • pažitka
  • tymián
  • olej
  • sůl
    1. Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout
    2. Porce ryby vložíme pod gril v troubě, pokapeme olejem, upečeme do měkka
    3. Na oleji podusíme nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata, nadrobno nasekaný česnek do měkka, směs osolíme, dochutíme špetkou tymiánu
    4. Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, ozdobíme lžící bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím