Rybářský rozcestník

Kapr na roštu

Grilované porce kapra, servírované nejlépe s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
Kapr na roštu
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • 4 ks kolečka citrónu
  • citrónová šťáva
  • olej
  • sůl
  • tatarská omáčka
  • Příprava

    1. Z porcí kapra odstraníme páteřní kost
    2. Očištěné porce dvakrát podélně na hřbetní straně nařízneme a do zářezů vložíme po půlce plátku oloupaného citrónu bez jader
    3. Každou porci osolíme, pokapeme citrónem a potřeme olejem, necháme asi 30 minut v chladu odležet
    4. Kapra vložíme pod předehřátý gril a grilujeme po obou stranách celkem asi 12 minut
    5. Hotového kapra rozdělíme na nahřáté talíře a obložíme nejlépe opékanými brambory posypanými petrželkou
    6. Tatarskou omáčku podáváme zvlášť.

    Doporučení

    Grilovacím kořením nebo kořením na ryby můžete zásadně pozměnit chuť grilovaného kapra.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.