Rybí maso uvařené v zeleninovém vývaru, zalité želatinou. Chutný studený předkrm.
1. Kapra vykucháme, rozřízneme jej i s kostmi na dvě poloviny
2. Uvaříme zeleninu, rybí hlavy a páteř z ryby a koření, vývar procedíme, nalijeme do menší nádoby a osolíme
3. Rybu nakrájíme napříč na 4-5 cm široké kousky
4. Pak ji uvaříme ve vývaru na mírném ohni, vkládáme vždy několik kousků najednou
5. Z uvařeného kapra vyjmeme silnější kosti a rybu upravíme na mísu
6. Vývar přecedíme přes jemné sítko nebo plátno
7. Želatinu rozpustíme (dle návodu na obalu), nalijeme do vývaru a necháme vychladnout
8. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na kolečka nebo dílky
9. Kapra ozdobíme zeleninou, dílky vajec, nakládanými okurkami, zalijeme tuhnoucím rosolem a necháme vychladnout
10. Podáváme s octem nebo citrónem a studenými omáčkami.