Rybářský rozcestník

Kapr se zeleninovou směsí

V mouce obalené porce kapra, zprudka opečené na másle, servírované spolu se zeleninou podušenou ve výpeku po rybě.

2 náročnost
20 minut
Kapr se zeleninovou směsí
Kapr
  • 1 kg naporcovaného kapra
  • 1 dl bílého vína
  • 2 ks větší rajčata
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks pórek
  • hladká mouka
  • chilli omáčka
  • worchestr
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • petrželka a citron na ozdobu
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, opečeme zprudka, z obou stran, pěkně dozlatova, odložíme na teplé místo
    2. Do šťávy po opékání ryby přidáme nakrájené papriky, pórek, oloupaná rajčata, směs zeleniny podlijeme bílým vínem, ochutíme pár kapkami worchestru, chilli omáčky, osolíme a chvíli dusíme do měkka
    3. Na talíři porce ryby ozdobíme kouskem citronu, petrželkou, směs zeleniny dáme vedle ryby, podáváme například s pečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Chytání sumců na malých vodách na položenou

    Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím