Rybářský rozcestník

Dánský velikonoční sleď

Ve Skandinávii patří sleď k nejoblíbenější rybě. V Dánsku se podává například pečený, jako tradiční velikonoční pokrm spolu s vařenými brambory a salátem z červené řepy.

2 náročnost
30 minut
Dánský velikonoční sleď
Dánský
  • 4 ks vykuchaní sledi
  • hrubozrnná hořčice (vhodná je grilovací)
  • nasekaná petrželka
  • žitná mouka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Sledě očistíme, odstraníme hlavu, ocas, rozevřeme jako knihu a vytrhneme páteř, zbylé kostičky na bokám odstraníme ručně, podélně rozpůlíme na 2 filety
    2. Filety potřeme hrubozrnnou hořčicí, posypeme nasekanou petrželkou, obalíme z obou stran v žitné mouce
    3. Smažíme na rozpáleném oleji z každé strany 2-3 minuty dozlatova.

    Poznámka

    Velikonoční dánský sleď se podává s vařenými brambory polité máslem a salátem z červené řepy.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….