Rybářský rozcestník

Štika s fenyklovým zelím

Pečená štika naporcovaná na podkovy, servírovaná se zelím ochuceným fenyklem a koprem.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g očištěné a vykuchané štiky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce koření na ryby
  • Na zelí:
  • 300 g hlávkového zelí
  • 100 ml vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce vegety
  • 1 ks fenyklu
  • svazek kopru
  • Příprava

    1. Vykuchanou štiku dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na stejně velké podkovy a posypeme kořením na ryby
    2. Naskládáme do olejem vymazaného pekáčku, ze všech stran zprudka opečeme, pak vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 10 minut
    3. Mezitím očištěné zelí i fenykl nakrájíme na nudličky, dáme na rozehřáté máslo, společně krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut
    4. Nakonec podušené fenyklové zelí ochutíme vegetou a na drobno nasekaným koprem
    5. Rozdělíme na talíře, přidáme pečené štičí podkovy a podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím