Rybářský rozcestník

Štika s fenyklovým zelím

Pečená štika naporcovaná na podkovy, servírovaná se zelím ochuceným fenyklem a koprem.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g očištěné a vykuchané štiky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce koření na ryby
  • Na zelí:
  • 300 g hlávkového zelí
  • 100 ml vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce vegety
  • 1 ks fenyklu
  • svazek kopru
  • Příprava

    1. Vykuchanou štiku dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na stejně velké podkovy a posypeme kořením na ryby
    2. Naskládáme do olejem vymazaného pekáčku, ze všech stran zprudka opečeme, pak vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 10 minut
    3. Mezitím očištěné zelí i fenykl nakrájíme na nudličky, dáme na rozehřáté máslo, společně krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme asi 8 minut
    4. Nakonec podušené fenyklové zelí ochutíme vegetou a na drobno nasekaným koprem
    5. Rozdělíme na talíře, přidáme pečené štičí podkovy a podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.