Rybářský rozcestník

Kapr na ryzcích

Ryby a houby jdou skvěle dohromady. Ryzce jsou velmi chutné houby s kořeněnou chutí, které skvěle doplňují chuť dalších surovin, v tomto případ právě porce kapra.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina odležení  
Kapr na ryzcích
  • 750 g naporcovaného kapra
  • 200 g ryzců pravých (lze použít i jiné ryzce)
  • 50 g slaniny
  • 1 dl bílého vína
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • jarní cibulka
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odležet
    2. Ryzce očistíme, nakrájíme na plátky
    3. Porce kapra obalíme v hladké mouce, opečeme do zlatova z obou stran, upečené porce odložíme na teplé místo
    4. Do šťávy po pečení přidáme na plátky nakrájené ryzce, proužky slaniny, kolečka jarní cibulky, podlijeme vínem, okořeníme pepřem, osolíme a dusíme doměkka
    5. Hotovou směs navršíme na porce kapra, podlijeme trochu šťávou, podáváme například s opečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!