Rybářský rozcestník

Kapr zapečený se zeleninou

Kořením ochucené porce kapra pečené v troubě spolu s kousky zeleniny, nakonec zprudka zapečené přelité těstíčkem.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 2-3 ks vejce
  • 4-6 lžic nadrobno nakrájené zeleniny (květák, sterilovaný hrášek, mrkev, rajčata ...)
  • 4 lžíce mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 40 g másla
  • petrželka nebo i jiné bylinky
  • sladká mletá paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a vložíme do pekáčku nebo skleněné zapékací misky vymazané máslem
    2. K rybě přidáme nadrobno nakrájenou libovolnou zeleninu (jeden druh, který máme v lednici, nebo i více druhů najednou) a nasekané bylinky dle vlastního výběru, ovšem stačí i samotná petrželka
    3. Vše nepatrně podlijeme vodou a dusíme zaklopené 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
    4. V mléce rozšleháme vejce se solí a hladkou moukou, vzniklým těstíčkem přelijeme upečenou rybu
    5. Už nezaklopené zprudka zapečeme v troubě vyhřáté na 250-280 °C dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory posypanými nakrájenou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím