Rybářský rozcestník

Kapr zapečený se zeleninou

Kořením ochucené porce kapra pečené v troubě spolu s kousky zeleniny, nakonec zprudka zapečené přelité těstíčkem.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 2-3 ks vejce
  • 4-6 lžic nadrobno nakrájené zeleniny (květák, sterilovaný hrášek, mrkev, rajčata ...)
  • 4 lžíce mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 40 g másla
  • petrželka nebo i jiné bylinky
  • sladká mletá paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a vložíme do pekáčku nebo skleněné zapékací misky vymazané máslem
    2. K rybě přidáme nadrobno nakrájenou libovolnou zeleninu (jeden druh, který máme v lednici, nebo i více druhů najednou) a nasekané bylinky dle vlastního výběru, ovšem stačí i samotná petrželka
    3. Vše nepatrně podlijeme vodou a dusíme zaklopené 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
    4. V mléce rozšleháme vejce se solí a hladkou moukou, vzniklým těstíčkem přelijeme upečenou rybu
    5. Už nezaklopené zprudka zapečeme v troubě vyhřáté na 250-280 °C dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory posypanými nakrájenou petrželkou.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.