Rybářský rozcestník

Kapr zapečený se zeleninou

Kořením ochucené porce kapra pečené v troubě spolu s kousky zeleniny, nakonec zprudka zapečené přelité těstíčkem.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 2-3 ks vejce
  • 4-6 lžic nadrobno nakrájené zeleniny (květák, sterilovaný hrášek, mrkev, rajčata ...)
  • 4 lžíce mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 40 g másla
  • petrželka nebo i jiné bylinky
  • sladká mletá paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a vložíme do pekáčku nebo skleněné zapékací misky vymazané máslem
    2. K rybě přidáme nadrobno nakrájenou libovolnou zeleninu (jeden druh, který máme v lednici, nebo i více druhů najednou) a nasekané bylinky dle vlastního výběru, ovšem stačí i samotná petrželka
    3. Vše nepatrně podlijeme vodou a dusíme zaklopené 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
    4. V mléce rozšleháme vejce se solí a hladkou moukou, vzniklým těstíčkem přelijeme upečenou rybu
    5. Už nezaklopené zprudka zapečeme v troubě vyhřáté na 250-280 °C dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory posypanými nakrájenou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím