Rybářský rozcestník

Bílé ryby grilované

Okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce bílých ryb (plotice, perlín, podoustev …), posypané bylinkami a přelité olivovým olejem, marinované, grilované na venkovním grilu.

2 náročnost
30 minut
+ 5 hodin marinování  
  • 800 g bílých ryb (plotice, perlíni, podoustve ...)
  • 100 g olivového oleje
  • směs čerstvých bylinek (majoránka, petrželka, libeček ...)
  • čerstvě namletý pepř
  • tlučený kmín
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce (půlky) ryb okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, posypeme bylinkami a zakápneme citrónovou šťávou
    2. Maso urovnáme do větší misky a zalijeme olivovým olejem, necháme asi 5 hodin v chladu marinovat
    3. Za občasného potírání marinádou bílé ryby grilujeme, po obou stranách, doměkka
    4. Na talíři upečené rybí maso přelijeme zbylou marinádou a ozdobíme plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….