Rybářský rozcestník

Smažené plotičky

Osolené, odleželé drobné plotice máčené v mléce, obalené ve směsi z mouky a mleté pálivé papriky, usmažené dozlatova.

2 náročnost
20 minut
+ 2 hodiny odležení  
  • 800 g drobných plotic
  • 100 g oleje
  • 3 ks stroužky česneku
  • pálivá mletá paprika
  • hladká mouka
  • mléko
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené plotice necháme asi 2 hodiny odležet v chladu, pak je osušíme papírovým ubrouskem
    2. Zevnitř ryby potřeme česnekem utřeným se solí, omočíme je v mléce a obalíme ve směsi mouky a papriky
    3. V rozpáleném oleji je prudce osmažíme.

    Nejčtenější články

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?

    Víte, jaký je rozdíl mezi celosvazovou povolenkou a povolenkou celorepublikovou?

    Každý rok nám do redakce píše či volá mnoho rybářů, kterým není jasné, jaký je rozdíl mezi povolenkou k lovu ryb celosvazovou a povolenkou celorepublikovou. Přitom není až tak těžké to všeobecně definovat. Celosvazové povolenky platí na všech revírech územních svazů ČRS a na revírech Rady ČRS. Celorepublikové povolenky platí na všech revírech územních svazů, na revírech Rady ČRS a navíc i na revírech Moravského rybářského svazu.