Rybářský rozcestník

Lipani na sardeli

Lipani potření sardelovou pastou, opečení na oleji, nakonec chvíli povaření, servírovaní se šťávou zjemněnou máslem.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4-8 ks lipanů (asi 800 g)
  • 50 g sardelové pasty
  • 40 g oleje
  • 20 g másla
  • hladká mouka
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby připravené ke kuchyňské úpravě potřeme sardelovou pastou, osolíme a poprášíme moukou
    2. Opečeme je zvolna v rozehřátém oleji po obou stranách, pak ryby mírně podlijeme vodou, převaříme a šťávu zjemníme máslem
    3. Upečené lipany na talířích přeléváme sardelovou šťávou a sypeme sekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.