Rybářský rozcestník

Lín se žampionovou omáčkou

Omáčkou připravenou podle tohoto receptu můžete přelít jakoukoliv rybu upečenou na másle. V našem receptu jsme použili lína.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení ryby  
Lín se žampionovou omáčkou
  • 600 g lína
  • 200 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • citronová šťáva
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lína vykucháme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1 hodinu odležet
    2. Porce ryby osušíme a opečeme zprudka na pánvi, z obou stran, na másle
    3. Máslo v pánvi zaprášíme moukou přilijeme víno, přidáme strouhaný sýr, smetanu a krátce povaříme
    4. Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a krátce podusíme
    5. Porce ryby na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….