Rybářský rozcestník

Lín na slanině a zelenině

Okořeněné, odleželé porce lína prošpikované slaninou opečené zprudka na pánvi na másle, servírované s podušenou zeleninou a houbami chvíli podušenými ve výpeku po rybě.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení okořeného masa  
Lín na slanině a zelenině
Lín
  • 600 g lína
  • 50 g červené papriky
  • 50 g žampionů
  • 50 g slaniny
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • citronová šťava
  • worchestr
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lína vykucháme, naporcujeme, opláchneme vodou, osušíme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronem a necháme 1 hodinu uležet
    2. Kůži nařízneme a do zářezů vložíme kousky slaniny
    3. Na másle rybu opečeme dozlatova, pěkně z obou stran
    4. Hotové porce lína přendáme z pánve do jiné vhodné nádoby, uchováme v teple zaklopené, do výpeku pak přidáme zbytek nakrájené slaniny, cibuli, červenou papriku, česnek, žampiony, směs chvíli podusíme a na závěr ochutíme worchestrem, pepřem a solí
    5. Opečenou rybu podáváme s bramborem a dušenou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím