Rybářský rozcestník

Sumec na lesnický způsob

Džin a houby dají pokrmu správný říz. Tento recept lze použít i na jiné druhy ryb a to jak sladkovodní tak mořské.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení sumce  
Sumec na lesnický způsob
Sumec
  • 750 g sumce
  • 15 g sušených hub
  • 50 cl džinu
  • 1 ks cibule
  • 1 ks citronu
  • petrželka
  • kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné od kůže a kostí i podkožního tuku zbavené filety osolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu uležet
    2. Filety opečeme na oleji, z obou stran a odložíme zatím stranou
    3. Část oleje slijeme a na zbytku osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme předem namočené sušené houby, krátce podusíme, až houby změknou
    4. Přidáme opečené porce sumce, zalijeme džinem, dochutíme solí, kmínem, pepřem a necháme chvíli prohřát
    5. Filety na talíři přelijeme šťávou s houbami a cibulí, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s brambory.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?