Rybářský rozcestník

Úhoř na zelenině

Na špalíčky nakrájený úhoř, odležený ve víně, zprudka opečený na tuku, chvíli podušený spolu se zeleninou.

2 náročnost
25 minut
+ doba odpočinutí masa  
Úhoř na zelenině
  • 500 g úhoře
  • 2 dcl červeného vína
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks pórku
  • 1/2 ks celeru
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Úhoře vykucháme a nakrájíme na 10 cm dlouhé špalíčky, maso osolíme, polijeme červeným vínem a necháme hodinku odpočinout
    2. Odleželé, důkladně okapané špalíčky ryby opečeme na másle, vyndáme z pánve, na pánvi podusíme na nudličky pokrájený celer, mrkev a na kroužky pokrájený pórek
    3. Opět podlijeme trochou vína až zelenina změkne, vrátíme zpět kousky úhoře a chvilku vše prohřejeme
    4. Podáváme s bramborem a na talíři porce ryby přelijeme podušenou zeleninou.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

    Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

    Územní kolo Zlaté udice 2024

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a místní organizace Stříbro pořádají ve dnech 31. května až 2. června 2024 Územní kolo rybářské soutěže mládeže ZLATÁ UDICE 2024…