Rybářský rozcestník

Bílá ryba připravená v alobalovém sáčku

V sáčku vyrobeného z alobalu připravené kostky z rybích filet ochucené solí, pepřem a případně okurkovým nálevem, uvařené na venkovním ohni.

2 náročnost
40 minut
  • 150-200 g filet z bílé ryby (plotice, perlín, cejn ...)
  • 2-3 lžíce vody ochucené citrónem nebo nálev z okurek
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • alobal
  • otevřený venkovní oheň
  • klacek nebo rozštípnutá větev
  • Příprava

    1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak dáme rybí filety nakrájené na větší kostky, ochucené solí a pepřem, přidáme máslo a zalijeme vodou ochucenou citrónem nebo nálevem z okurek
    2. Sáček dobře uzavřeme a upevníme na klacek nebo do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň
    3. Vaříme cca 10 minut, pak sáček sundáme ze zdroje tepla a opatrně otevřeme, kostky rybího masa na talíři přelijeme šťávou ze sáčku
    4. Podáváme s pečivem, brambory a pod.

    Doporučení

    Rybí maso můžeme doplnit i o bylinky, či o kousky rajčat a okurek … Takto můžeme připravit i maso pstruha, okouna …

    Poznámka

    Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….