Rybářský rozcestník

Kapr s lehkým bramborovým salátem

Porce kapra potřené směsí z oleje, žloutků a mleté papriky, opečené dorůžova, podávané s bramborovým salátem.

2 náročnost
40 minut
+ 20 minut odležení  
  • 1 kg kapra
  • 100 g másla
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 2 ks žloutky
  • sůl
  • Na salát:
  • 800 g vařených brambor
  • 100 g vařeného celeru
  • 100 g vařené mrkve
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 8 ks ředkviček
  • 1 ks cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na ozdobení:
  • plátky okurky a pomeranče
  • hlávkový salát
  • petrželka
  • Příprava

    1. Očištěného kapra omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce (podkovy) asi 2,5 – 3 cm široké, po obou stranách osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet
    2. Žloutky s olejem a mletou pálivou paprikou rozšleháme, směsí potřeme porce kapra a po obou stranách je na rozehřátém másle opečeme dorůžova
    3. Brambory, mrkev, celer i ředkvičky nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nadrobno a vše spolu s na jemno nasekanou pažitkou, olejem, špetkou pepře, solí a podle chuti citronové šťávy důkladně promícháme a necháme 20 minut v chladu odležet
    4. Před podáváním ozdobíme salát i rybu petrželkou, listy hlávkového salátu, plátky okurky a pomeranče.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím