Rybářský rozcestník

Pstruzi na bramborách

V troubě pečení pstruzi pokladení na bramborách obložených anglickou slaninou, houbami, pórkem a cibulí, zapečení přelití lečem.

2 náročnost
50 minut
Pstruzi na bramborách
Pstruzi
  • 2 ks pstruzi
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks pórku
  • 750 g brambor
  • 500 g sklenice leča
  • 150 g anglické slaniny
  • 150 g hub
  • červená mletá paprika
  • máslo
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Plech vymažeme olejem a poklademe plátky brambor, na brambory položíme plátky anglické slaniny, plátky hub, kolečka cibule a pórku, vše osolíme a opepříme
    2. Znovu poklademe vrstvou brambor na brambory opět plátky slaniny posypeme červenou paprikou okmínujeme
    3. Na brambory položíme vykuchané, omyté pstruhy, ty poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby
    4. Po 20 minutách vyndáme pekáč z trouby a zalijeme sklenicí leča polijeme i pstruhy a dáme opět péct, necháme zapéct opět v troubě 10-15 minut
    5. Pečené pstruhy nandáme na talíře, přidáme zapečené brambory, ozdobíme plátky citronu a nakrájenou petrželkou, ihned podáváme.

    Poznámka

    Autor receptu i fotografií: D.M

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím