Rybářský rozcestník

Filet z aljašské tresky na másle, baby špenát

Na lůžku z baby salátu servírované porce tresky zprudka opečené na pánvi na tuku, ochucené citronovým pepřem, kmínem a solí.

2 náročnost
30 minut
Filet z aljašské tresky na másle, baby špenát
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks kostky aljašské tresky (filety)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • citronový pepř
  • drcený kmín
  • sůl
  • Na baby špenát:
  • 300 g baby špenátu
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety necháme rozmrznout, pečlivě osušíme papírovou utěrkou a posypeme solí a kořením
    2. Na rozpáleném tuku (oleji a másle) opečeme z obou stran, z každé cca 5 minut
    3. Opečené porce ryby servírujeme pokladené na lůžku z byby salátu, podáváme například s vařenými brambory omaštěnými rozpuštěným máslem.

    Příprava baby špenátu:
    1. Špenát propláchneme vodou a v sítku necháme okapat
    2. V pánvi rozehřejeme tuk, přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme rozvonět
    3. Přidáme špenát a necháme zavadnout cca 3 minuty, osolíme a opepříme.

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!