Rybářský rozcestník

Ryba dušená s křenem

Na tento recept lze použít maso jak z mořských ryb (treska, makrela …), tak ze sladkovodních ryb (kapr, candát, štika …). Jedná se o rybí podkovy obalené v mouce, zprudka opečené, pak podušené v zapékací misce zalité ochucenou smetanou.

2 náročnost
45 minut
  • 1 kg rybího masa v celku (kapr, štika, makrela, treska ...)
  • 100 g čerstvě nastrouhaného křenu
  • 2,5 dcl smetany
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • voda
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu naporcujeme na podkovy, ty ještě rozpůlíme a obalíme v hladké mouce
    2. Připravené kousky na oleji zprudka opečeme, opečené porce ryby přendáme do ohnivzdorné mísy, podlijeme vodou a na mírném ohni podusíme 15 minut
    3. Před koncem maso zakápneme citronovou šťávou, mírně osladíme, osolíme a zalijeme smetanou
    4. Nakonec přidáme strouhaný křen a vše ještě prohřejeme.

    Doporučení

    Podáváme s bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….