Rybářský rozcestník

Sumec na pórku

Jedna z rychlých úprav masa ze sumce. Podkovy pokapané citronovou šťávou, osolené, po odložení poprášené moukou a zprudka opečené na směsi oleje a másla dochucené kmínem, pepřem, lehce červenou paprikou, chvíli podušené s pórkem. Omáčka ke konci zjemněná smetanou, doplněná o kousky šunky.

2 náročnost
30 minut
sumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy ze sumce
  • 150 g pórku (zelená část)
  • 50 g šunky
  • 1 dl smetany
  • citronová šťáva
  • sladká paprika
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • máslo
  • kmín
  • voda
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout. Pórek nakrájíme na kolečka, šunku na kostičky.
    2. Porce sumce osušíme, lehce poprášíme moukou.
    3. V pánvi rozpustíme máslo s olejem v poměru 1:1, na rozpálený tuk vložíme porce sumce, opečeme z každé strany 1 minutu, podkovy posypeme kmínem, pepřem, lehce červenou paprikou, přidáme pórek, přidáme pár lžic vody, přiklopíme pokličkou, dusíme pomalu 15 minut.
    4. Když je pórek a maso měkké, přidáme smetanu a šunku, krátce prohřejeme.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.