Rozpis na 2 porce:
2 ks podkovy ze sumce
150 g pórku (zelená část)
50 g šunky
1 dl smetany
citronová šťáva
sladká paprika
hladká mouka
mletý pepř
máslo
kmín
voda
olej
sůl
Příprava
- Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout. Pórek nakrájíme na kolečka, šunku na kostičky.
- Porce sumce osušíme, lehce poprášíme moukou.
- V pánvi rozpustíme máslo s olejem v poměru 1:1, na rozpálený tuk vložíme porce sumce, opečeme z každé strany 1 minutu, podkovy posypeme kmínem, pepřem, lehce červenou paprikou, přidáme pórek, přidáme pár lžic vody, přiklopíme pokličkou, dusíme pomalu 15 minut.
- Když je pórek a maso měkké, přidáme smetanu a šunku, krátce prohřejeme.
Doporučení
Podáváme s vařenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek