Rybářský rozcestník

Tuňákové karbanátky

Karbanátky připravené z vařených brambor, konzervovaného tuňáka, nasekané petrželky, vajec, soli a pepře, usmažené dozlatova.

2 náročnost
40 minut
  • 2 ks konzervy tuňáka v oleji
  • 2 ks vajec
  • 1 kg brambor
  • 2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
  • olej na smažení
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané brambory nakrájené na menší kousky dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a zvolna vaříme doměkka, pak scedíme, dáme do mísy a rozšťoucháme je
    2. Přidáme scezeného okapaného tuňáka, na jemno nasekanou petrželku, rozklepnutá vejce, důkladně promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a prohněteme do kompaktní hmoty
    3. Z připravené hmoty vytvarujeme 20 karbanátků, které ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje 2 minuty z každé strany usmažíme dozlatova, pak necháme tuk okapat na papírový ubrousek.

    Doporučení

    Karbanátky můžeme po usmažení i zamrazit (nebo alespoň část), necháme vychladnout, pak je proložené pečicím papírem dáme do krabičky s víkem a zamrazíme. V mrazáku vydrží až 3 měsíce a při rozmrazování nejprve necháme povolit v lednici, poté je vyskládáme na plech a v troubě při 160 °C pečeme 5 minut z každé strany.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….