Rybářský rozcestník

Pražma v zeleninové omáčce

V celku na oleji opečená pražma poprášená hladkou moukou, okořeněná, servírovaná podlitá zeleninovou omáčkou připravenou ze zeleniny podušené ve výpeku po pražmě, vody a koření.

2 náročnost
30 minut
Pražma v zeleninové omáčce
Pražma
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pražmy
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks pórek
  • sladká červená paprika
  • hladká mouka
  • tymián
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby osolíme, lehce poprášíme hladkou moukou, z obou stran opečeme na másle do zlatova, odložíme stranou
    2. Do šťávy po opékání přidáme na kolečka nakrájený pórek, kostičky oloupaných rajčat, proužky papriky, podlijeme troškou vody, ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem, solí, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka
    3. Když zelenina změkne, vložíme do omáčky opečené ryby, 2-3 minuty prohřejeme
    4. Na talíř nalijeme část omáčky, položíme ryby, které taky přelijeme omáčkou.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenou rýží.

    Nejčtenější články

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím