V celku na oleji opečená pražma poprášená hladkou moukou, okořeněná, servírovaná podlitá zeleninovou omáčkou připravenou ze zeleniny podušené ve výpeku po pražmě, vody a koření.
2 náročnost
30 minut
Pražma v zeleninové omáčce
Rozpis na 2 porce:
2 ks pražmy
4 ks rajčata
1 ks červená masitá paprika
1 ks pórek
sladká červená paprika
hladká mouka
tymián
voda
pepř
sůl
Příprava
Ryby osolíme, lehce poprášíme hladkou moukou, z obou stran opečeme na másle do zlatova, odložíme stranou
Do šťávy po opékání přidáme na kolečka nakrájený pórek, kostičky oloupaných rajčat, proužky papriky, podlijeme troškou vody, ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem, solí, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka
Když zelenina změkne, vložíme do omáčky opečené ryby, 2-3 minuty prohřejeme
Na talíř nalijeme část omáčky, položíme ryby, které taky přelijeme omáčkou.
Doporučení
Podáváme například s vařenou rýží.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Vyuzená makrela zbavená kostí, rozmačkaná spolu s vařenými brambory, hmota ochucená kořením, připraveným těstem obalená natvrdo uvařená křepelčí vajíčka, pak ještě obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.
Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.
Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!
Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….