Rybářský rozcestník

Pražma v zeleninové omáčce

V celku na oleji opečená pražma poprášená hladkou moukou, okořeněná, servírovaná podlitá zeleninovou omáčkou připravenou ze zeleniny podušené ve výpeku po pražmě, vody a koření.

2 náročnost
30 minut
Pražma v zeleninové omáčce
Pražma
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pražmy
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks pórek
  • sladká červená paprika
  • hladká mouka
  • tymián
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby osolíme, lehce poprášíme hladkou moukou, z obou stran opečeme na másle do zlatova, odložíme stranou
    2. Do šťávy po opékání přidáme na kolečka nakrájený pórek, kostičky oloupaných rajčat, proužky papriky, podlijeme troškou vody, ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem, solí, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka
    3. Když zelenina změkne, vložíme do omáčky opečené ryby, 2-3 minuty prohřejeme
    4. Na talíř nalijeme část omáčky, položíme ryby, které taky přelijeme omáčkou.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenou rýží.

    Nejčtenější články

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….