Rybářský rozcestník

Pražma v zeleninové omáčce

V celku na oleji opečená pražma poprášená hladkou moukou, okořeněná, servírovaná podlitá zeleninovou omáčkou připravenou ze zeleniny podušené ve výpeku po pražmě, vody a koření.

2 náročnost
30 minut
Pražma v zeleninové omáčce
Pražma
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pražmy
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks pórek
  • sladká červená paprika
  • hladká mouka
  • tymián
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby osolíme, lehce poprášíme hladkou moukou, z obou stran opečeme na másle do zlatova, odložíme stranou
    2. Do šťávy po opékání přidáme na kolečka nakrájený pórek, kostičky oloupaných rajčat, proužky papriky, podlijeme troškou vody, ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem, solí, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka
    3. Když zelenina změkne, vložíme do omáčky opečené ryby, 2-3 minuty prohřejeme
    4. Na talíř nalijeme část omáčky, položíme ryby, které taky přelijeme omáčkou.

    Doporučení

    Podáváme například s vařenou rýží.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.