Rybářský rozcestník

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Porce kapra pokapané citrónem, osolené, obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks porce očištěného kapra
  • šťáva z 1/2 ks citrónu
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 100 ml přírodného bílého vína
  • 90 g hladké mouky
  • 2 ks menší vejce
  • 1 lžíce oleje
  • Příprava

    1. Očištěné a osušené porce kapra osolíme a zakápneme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Připravíme si těstíčko; mouku, víno, olej a vejce rozšleháme tak, aby nám vzniklo středně husté těstíčko
    3. Porce kapra v těstíčku namočíme a ihned vložíme do fritovacího hrnce s olejem rozpáleným na 175 °C, smažíme asi 6 minut.

    Doporučení

    Takto připravené porce kapra podáváme s bramborovou kaší a kompotem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….