Rybářský rozcestník

Rybí krokety s křepelčím vajíčkem a majonézovým dipem

Vyuzená makrela zbavená kostí, rozmačkaná spolu s vařenými brambory, hmota ochucená kořením, připraveným těstem obalená natvrdo uvařená křepelčí vajíčka, pak ještě obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.

1 náročnost
Rybí krokety s křepelčím vajíčkem a majonézovým dipem
  • 1 ks uzené makrely
  • 12 ks křepelčích vajíček
  • asi 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce másla
  • 4 ks středně velké brambory
  • sůl a pepř
  • Na trojobal:
  • 1-2 ks vajíčka
  • 100 g strouhanky
  • 80 g hladké mouky
  • sůl
  • Na dip:
  • 1 balení majonézy
  • 1 svazek pažitky
  • 2 lžíce citronové štávy
  • Příprava

    1. Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a slijeme z nich vodu, přidáme do nich uzenou a vykoštěnou rybu, rozmačkáme vidličkou a dochutíme kořením
    2. Křepelčí vajíčka uvaříme a oloupeme
    3. Ze směsi pak uděláme placku a po jednom vajíčko do ní zabalíme, krokety pak obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném a mírně osoleném vajíčku a ve strouhance
    4. Připravené rybí krokety usmažíme ve větším množství oleje dozlatova
    5. Na dip si rozmixujeme pažitku s citronovou šťávou a majonézou.

    Poznámka

    Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

    Nejčtenější články

    Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

    Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

    Lov sumců na položenou na pelety a boilies

    Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

    Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

    Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím