Rybářský rozcestník

Rybí krokety s křepelčím vajíčkem a majonézovým dipem

Vyuzená makrela zbavená kostí, rozmačkaná spolu s vařenými brambory, hmota ochucená kořením, připraveným těstem obalená natvrdo uvařená křepelčí vajíčka, pak ještě obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.

1 náročnost
Rybí krokety s křepelčím vajíčkem a majonézovým dipem
  • 1 ks uzené makrely
  • 12 ks křepelčích vajíček
  • asi 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce másla
  • 4 ks středně velké brambory
  • sůl a pepř
  • Na trojobal:
  • 1-2 ks vajíčka
  • 100 g strouhanky
  • 80 g hladké mouky
  • sůl
  • Na dip:
  • 1 balení majonézy
  • 1 svazek pažitky
  • 2 lžíce citronové štávy
  • Příprava

    1. Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a slijeme z nich vodu, přidáme do nich uzenou a vykoštěnou rybu, rozmačkáme vidličkou a dochutíme kořením
    2. Křepelčí vajíčka uvaříme a oloupeme
    3. Ze směsi pak uděláme placku a po jednom vajíčko do ní zabalíme, krokety pak obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném a mírně osoleném vajíčku a ve strouhance
    4. Připravené rybí krokety usmažíme ve větším množství oleje dozlatova
    5. Na dip si rozmixujeme pažitku s citronovou šťávou a majonézou.

    Poznámka

    Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

    Nejčtenější články

    Zajištění háčku PVA pěnou

    Při chytání ryb se nám občas stane, že háček se při náhozu zamotá do montáže nebo kmenové šňůry, případně se nám ve vodě zahákne o nějakou rostlinu. Tomu lze předejít například šikovným napíchnutím PVA pěny na hrot háčku.

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím