Rybářský rozcestník

Rizoto ze sumce II.

Rybí rizoto je skvělé, lze ho připravit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb. Vyzkoušeli jsme maso sladkovodního sumce. Bylo skvělé!

2 náročnost
40 minut
rizoto
  • 600-700 g masa ze sumce
  • 350 g vařené rýže
  • 50 g parmazánu
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks barevná (červená) masitá paprika
  • sladká mletá červená paprika
  • hladká mouka
  • petrželka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce zbavíme kůže, tuku, kůstek, nakrájíme na kostky, osolíme, necháme chvíli odležet
    2. Kostky osušíme, poprášíme lehce moukou, červenou paprikou opečeme do zlatova ze všech stran
    3. Opečené kostky odložíme stranou na teplé místo, do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, červenou papriku, opečeme do zlatova, pak přidáme uvařenou rýži, promícháme, dochutíme solí a pepřem
    4. Nakonec vložíme opečené kostky rybího masa, opatrně promícháme, aby se maso nerozpadlo
    5. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou a podáváme.

    Doporučení

    V bodě tři můžeme také přidat zmrazené kousky zeleniny, jako směs hrášku, kukuřice, mrkve …. rizoto bude barevnější a získá další chuťový rozměr!

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím