Rybářský rozcestník

Rizoto ze sumce II.

Rybí rizoto je skvělé, lze ho připravit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb. Vyzkoušeli jsme maso sladkovodního sumce. Bylo skvělé!

2 náročnost
40 minut
rizoto
  • 600-700 g masa ze sumce
  • 350 g vařené rýže
  • 50 g parmazánu
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 ks barevná (červená) masitá paprika
  • sladká mletá červená paprika
  • hladká mouka
  • petrželka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce zbavíme kůže, tuku, kůstek, nakrájíme na kostky, osolíme, necháme chvíli odležet
    2. Kostky osušíme, poprášíme lehce moukou, červenou paprikou opečeme do zlatova ze všech stran
    3. Opečené kostky odložíme stranou na teplé místo, do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, červenou papriku, opečeme do zlatova, pak přidáme uvařenou rýži, promícháme, dochutíme solí a pepřem
    4. Nakonec vložíme opečené kostky rybího masa, opatrně promícháme, aby se maso nerozpadlo
    5. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou a podáváme.

    Doporučení

    V bodě tři můžeme také přidat zmrazené kousky zeleniny, jako směs hrášku, kukuřice, mrkve …. rizoto bude barevnější a získá další chuťový rozměr!

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím