Rybářský rozcestník

Rybí karbanátky

Fritované rybí karbanátky z filé nebo hejka, nebo jiné mořské, ale i sladkovodní ryby, hub, mléka, housky, másla a koření.

2 náročnost
25 minut
Rybí karbanátky
  • 500 g rybího filé nebo hejka
  • 100 g housky
  • 100 g hub
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml mléka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé nebo hejka vykostíme a spolu s houbami a houskou zvlhčíme mlékem
    2. Nejlépe dvakrát umeleme na masovém strojku
    3. Osolíme, okořeníme pepřem, vmícháme rozpuštěné máslo a tvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance
    4. Smažíme při teplotě 180 °C cca 4-5 minut.

    Doporučení

    Rybí karbanátky podáváme s bramborovou kaší a kompotem nebo s vařenými brambory, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem, případně s rýží, tatarkou a zeleninou.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím