Rybářský rozcestník

Rybí karbanátky

Fritované rybí karbanátky z filé nebo hejka, nebo jiné mořské, ale i sladkovodní ryby, hub, mléka, housky, másla a koření.

2 náročnost
25 minut
Rybí karbanátky
  • 500 g rybího filé nebo hejka
  • 100 g housky
  • 100 g hub
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml mléka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé nebo hejka vykostíme a spolu s houbami a houskou zvlhčíme mlékem
    2. Nejlépe dvakrát umeleme na masovém strojku
    3. Osolíme, okořeníme pepřem, vmícháme rozpuštěné máslo a tvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance
    4. Smažíme při teplotě 180 °C cca 4-5 minut.

    Doporučení

    Rybí karbanátky podáváme s bramborovou kaší a kompotem nebo s vařenými brambory, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem, případně s rýží, tatarkou a zeleninou.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím