Rybářský rozcestník

V alobalu grilovaný pstruh se zeleninou

S bylinkami, máslem a zeleninou grilovaní pstruzi, zabalení v alobalu.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks středně velcí pstruzi
  • 8 ks nových brambor
  • 6 ks ředkviček
  • 4 ks menší mrkve i s částí natě
  • 4 ks plátky másla
  • 1 ks citrónu
  • směs čerstvých bylinek (saturejka, estragon, rozmarýn, tymián ...)
  • hrubozrnná sůl
  • mletý pepř
  • Příprava

    1. Vykuchané, pod studenou vodou opláchnuté ryby osušíme, zevnitř i z venku nasolíme a okořeníme pepřem
    2. Ryby, každou zvlášť, položíme na přiměřeně velký alobal spolu s očištěnou a na větší proužky nakrájenou zeleninou
    3. Přidáme na čtvrtky nakrájené, omyté brambory i se slupkou
    4. V malém hrnci zpěníme máslo, do kterého rychle vmícháme směs nasekaných bylinek, máslem pak jednotlivé porce přelijeme
    5. Nakonec ryby zakápneme citrónem, každý alobal důkladně zabalíme
    6. Balíčky grilujeme, na mřížce z každé strany, přibližně 8-10 minut.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím