Rybářský rozcestník

Pečený pstruh v bylinkách

V troubě upečené spolu s houbami filety ze pstruha, potřené nasekanými bylinkami, pokapané citronovou šťávou a olivovým olejem.

2 náročnost
50 minut
  • 8 ks pstružích filetů
  • 150 g nakládaných hub (klouzků nebo lišek)
  • 100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 4 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, oregano)
  • 4 lžičky olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety ze pstruhů omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme na jemno nasekanými bylinkami, které prsty důkladně přimáčkneme k masu (část bylinek necháme stranou na posypání hotových ryb), pak necháme v chladu rozležet
    2. Potom rozleželé filety pokapeme citronovou šťávou i olivovým olejem, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, za občasného podlévání bílým vínem
    3. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme k rybám nakládané houby, které vmícháme do výpeku
    4. Upečené ryby rozdělíme na talíře, přelijeme je lahodnou šťávou s houbami, posypeme zbylými nasekanými bylinkami a servírujeme s pečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….