Rybářský rozcestník

Sleďový salát z formy

Studený salát ze sleďů, brambor, vajec, okurek, mrkve a majonézy.

2 náročnost
45 minut
+ doba máčení sleďů  
  • 2 ks sledě
  • 2 ks vejce
  • 750 g brambor
  • 200 g sterilovaných okurek
  • 200 g majonézy
  • 200 g oleje
  • 100 g mrkve
  • kulatá forma
  • mletý pepř
  • vegeta
  • Příprava

    1. Sledě opereme, na několik hodin namočíme a vodu vyměňujeme
    2. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
    3. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a nakrájíme nahrubo
    4. Okurky nastrouháme na struhadle, mrkev nastrouháme na jemném struhadle
    5. Majonézu mírně okořeníme a rozdělíme na dvě poloviny
    6. Sledě vykucháme a nakrájíme na kostičky
    7. Do kulaté formy klademe dvě vrstvy brambor, každou vrstvu posypeme okurkami, vejcem, mrkví, sleděm, potřeme majonézou a dobře upěchujeme lžící
    8. Salát necháme v lednici důkladně vychladnout a vyklopíme jej z formy
    9. Zarovnáme povrch a strany a potřeme zbylou majonézou a posypeme pažitkou.

    Doporučení

    Salát podáváme na kulaté míse.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….