Rybářský rozcestník

Sleďový salát z formy

Studený salát ze sleďů, brambor, vajec, okurek, mrkve a majonézy.

2 náročnost
45 minut
+ doba máčení sleďů  
  • 2 ks sledě
  • 2 ks vejce
  • 750 g brambor
  • 200 g sterilovaných okurek
  • 200 g majonézy
  • 200 g oleje
  • 100 g mrkve
  • kulatá forma
  • mletý pepř
  • vegeta
  • Příprava

    1. Sledě opereme, na několik hodin namočíme a vodu vyměňujeme
    2. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
    3. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a nakrájíme nahrubo
    4. Okurky nastrouháme na struhadle, mrkev nastrouháme na jemném struhadle
    5. Majonézu mírně okořeníme a rozdělíme na dvě poloviny
    6. Sledě vykucháme a nakrájíme na kostičky
    7. Do kulaté formy klademe dvě vrstvy brambor, každou vrstvu posypeme okurkami, vejcem, mrkví, sleděm, potřeme majonézou a dobře upěchujeme lžící
    8. Salát necháme v lednici důkladně vychladnout a vyklopíme jej z formy
    9. Zarovnáme povrch a strany a potřeme zbylou majonézou a posypeme pažitkou.

    Doporučení

    Salát podáváme na kulaté míse.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím