Rybářský rozcestník

Pstruh po námořnicku

Očištění pstruzi potření nastrouhanou cibulí s kořením, zprudka opečené na oleji, poté podušené v bílém víně, nakonec posypané nastrouhaným tvrdým sýrem, zapečené v troubě.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks menší pstruzi
  • 1 ks citrónu
  • 1 ks cibule
  • 1,5 dl bílého vína
  • 6 lžic nastrouhaného tvrdého sýra
  • 2 lžíce oleje
  • mletá paprika sladká
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupeme si cibuli a nastrouháme na jemno, poté nastrouhanou cibuli promícháme se solí a mletou paprikou
    2. Pstruhy si očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme nastrouhanou cibulí s kořením
    3. V pánvičce si rozehřejeme olej a pstruhy zprudka opečeme z obou stran, poté podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka
    4. Nakonec podušené pstruhy opatrně přendáme do zapékací misky vymazané olejem, posypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě pod grilem, dokud se sýr neroztaví.
    5. Zapečené pstruhy servírujeme s dílkem citrónu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.