Rybářský rozcestník

Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche

Rychlá minutka z filátek z tresky, ta jsou servírovaná s omáčkou připravenou z výpeku po opečené rybě připravenou z creme fraiche, bílého vína, chilli papričky a citronové šťávy.

1 náročnost
20 minut
Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600 g tresky
  • 400 g creme fraiche (francouzská specialita)
  • 80 g rostlinného tuku Flora Gold
  • 200 ml bílého vína
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • čerstvě mletý pepř
  • chilli paprička
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety tresky osušíme
    2. Rozpálíme polovinu množství rostlinného tuku Flora Gold v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách, osolíme a opepříme, vyjmeme a přendáme na pečící papír
    3. Do mísy přidáme druhou polovinu rostlinného tuku Flora Gold, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu, přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat
    4. Poté přidáme creme fraiche a na mírném ohni povaříme asi 5 minut
    5. Nakonec přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme.

    Poznámka

    Créme fraiche (franc.) čti: krem freš – Čerstvá smetana. Vyrábí se z husté smetany, ke které byla přidána kultura. Výsledkem je velmi hustý smetanový výrobek ostré chuti. Obsahuje 25-35 % tuku.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….