Rychlá minutka z filátek z tresky, ta jsou servírovaná s omáčkou připravenou z výpeku po opečené rybě připravenou z creme fraiche, bílého vína, chilli papričky a citronové šťávy.
1. Filety tresky osušíme
2. Rozpálíme polovinu množství rostlinného tuku Flora Gold v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách, osolíme a opepříme, vyjmeme a přendáme na pečící papír
3. Do mísy přidáme druhou polovinu rostlinného tuku Flora Gold, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu, přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat
4. Poté přidáme creme fraiche a na mírném ohni povaříme asi 5 minut
5. Nakonec přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme.
Créme fraiche (franc.) čti: krem freš – Čerstvá smetana. Vyrábí se z husté smetany, ke které byla přidána kultura. Výsledkem je velmi hustý smetanový výrobek ostré chuti. Obsahuje 25-35 % tuku.